ra_szymczak Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Składniki - 1 kg polędwicy wieprzowej - 3 łyżki masła - 2 cebule - 500 ml bulionu - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 ml śmietany 18% - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - papryka w proszku Wykonanie Polędwicę oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać mięso i zrumienić. Do mięsa wlać bulion, śmietanę, dodać koncentrat i oprószyć mąką. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, doprawić solą, pieprzem i papryką. Uwaga ? sprawdzona rada 1) mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabriellla Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Fajny ten Twój przepis, ale Boeuf Strogonow powinno robić się z wołowiny, w przeciwnym razie inaczej by się nazywał. Może Pork Strogonow :-) Może zasugeruję mój przepis, nieco bliższy oryginałowi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.