Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
jestsmak

Śledzie Solone W Śmietanie

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo śledzik lubi pływać, a w naszym kraju zawsze jest okazja do ?pływania?, a brak okazji
jest już szczególnie najlepszą okazją do świętowania i śledzikowania. Zapraszam zatem na to jakże proste i szybkie w przygotowaniu danie, które moim zdaniem powinno pojawiać się na stole nie tylko w wigilię. 

 

post-29912-0-86316600-1360503371_thumb.j

Składniki:


śledzie solone

(jedno wiaderko czyli ok. 7 płatów)

2,5 jabłka

4-5 łyżek śmietany(18%)

sól i cukier

ewentualnie natka pietruszki do przybrania

 

Przygotowanie:

 

Płaty śledziowe moczyć w wodzie kilka godzin (ewentualnie zostawić na noc). Następnie śledzie
odsączyć przekładając je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać śmietanę, sól i cukier i wymieszać. Odsączone śledzie ułożyć na półmisku i polać sosem jabłkowo-śmietanowym.  Przybrać natką pietruszki i podawać. 
 
post-29912-0-10676200-1360503370_thumb.j

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.