Rudolf Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Składniki: 1 duża pierś z kurczaka sól pieprz 2-3 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki przyprawy curry 1/3 łyżeczka ostrej papryki 1/3 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczka papryki chili 1/3 łyżeczki kebab-gyros 0.5 kg winogron(dowolne) 1 puszka kukurydzy 3 łyżki ziaren z dyni majonez Pierś kroimy w kostkę, dodajemy sól, pieprz(do smaku) oraz resztę przypraw wraz z posiekanym czosnkiem, wlewamy trochę oleju i mieszamy, w takiej marynacie zostawiamy kurczaka na jakieś 2-3 godziny. W tym czasie możemy przekroić winogrona na pół i wydrążyć nasionka. Ziarka prażymy na suchej patelni aż będą chrupiące. Następnie smażymy kurczaka, czekamy aż ostygnie wrzucamy do miski wraz z uprażonymi ziarnkami, winogronem, odsączamy kukurydze i wsypujemy do reszty produktów, mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu i dalej mieszamy. Smacznego. Jest to mój pierwszy przepis na forum i mam nadzieje że nie ostatni :grin:. Liczę że wam się spodoba. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Przepis bardzo mi się podoba, myślę, że w najbliższym czasie skuszę się na tę sałatkę :mrgreen: Połączenie składników jest ciekawe 🙂 A które winogrona polecasz? z którymi jest lepsza? Ja też mam nadzieję, że to nie ostatni przepis ;-) pozdrawiam :grin: Cytuj
Rudolf Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Dla mnie lepiej smakowała z fioletowym, jest wtedy słodsza. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Ok dzięki, to i ładne kolory będzie miała 🙂 Cytuj
Rudolf Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2013 Zawsze też można dać zielone i fioletowe, wtedy bedzie jeszcze lepiej sie prezentować. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Witam, sałatka już zrobiona i zjedzona 🙂 Prezentowała się tak: Dziękuję bardzo za przepis, sałatka super, fajny smaczek miała i było co schrupać :grin: Pozdrawiam 🙂 1 Cytuj
Rudolf Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Dzięki za zdjęcie :>, liczę że jeszcze ktoś spróbował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi