Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej słuchajcie mam pytanko czy mrozicie rosół czy wywar z kurczaka, że by mieć na następne zupy ? proszę o szybką odpowiedź pilne 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a po co przecedzałaś??

bo ja tak nie bardzo wiem nigdy nie mroziłam takich rzeczy.  

Mam takie wielkie kawałki kurczaka wiem, że bardzo tłusty wyszedł by rosół ale wiem też że na dwóch domowników plus dziecko to za wiele. Więc pomyślałam, żę pomroże i będę miała baze na zupe dla synka. tylko na początku myślałam o takim samym wywarze z kurczaka jeszcze bez przypraw i warzyw.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z jednej strony jestem przeciwnikiem mrożenia takich rzeczy, z drugiej strony rzeczywiście może się to przydać podczas gotowania innych potraw :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Skoro mowa o dzieciach, to moim zdaniem lepiej użyć prawdziwego bulionu, nawet mrożonego, niż np. używać wegety albo kostek rosołowych. Co do wegety - w bardzo prosty sposób można zrobić wegetę własnej roboty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.