Azalka Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Składniki: 70 dag marynowanych płatów śledziowych 3 cebule mały koncentrat pomidorowy "Pudliszki" 0,5 szklanki oleju 3 łyżki miodu ziele angielskie 1 łyżkę słodkiej papryki w proszku sok z jednej cytryny sól, pieprz Śledzie pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, następnie dodać miód, przyprawy, koncetrat pomidorowy, sok z cytryny. Zdjąć z ognia, przestudzić i układać warstwami śledzie i cebulę. Odstawić przynajmniej na 5 godzin. Smacznego! Cytuj
dana2005 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 ja tez robie podobną, tylko jeszcze do przesmażonej gorącej cebuli dodaję paczkę rodzynek. Studzę i dodaję śledzie. Pycha. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.