asia138 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 OMLET NA SŁODKO: 2 jaja (całe) 1 lub 2 łyżki mąki 1 lub 2 łyżki cukru (jak kto lubi) szczypta proszku do pieczenia (na oko) odrobinę soli Najlepiej smakuje z owocami, dżemem, bitą śmietaną i czekoladą, bądź lodami. Do tego kakao i śniadanko będzie dobrym początkiem dnia. :biggrin: SMACZNEGO! ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turaz15 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Już mi ślinka pociekła, jutro to zrobię swojej dziewczynie na śniadanie. Dziękuje za przepis. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konsumentka Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Właśnie zaczęłam robić, nie moge sie doczekać az zaczne jeść :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagicalCuisine Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Własnie dzisiaj u nie omlety na śniadanie są. Z truskawkami, bananami, kiwi i białą czkeoladą. Do tego kakao i humor na początek dnia bardzo dobry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Zawsze dawalam do omletu oddzielnie żółtka a oddzielnia białka ubite na piane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dominika888 możesz np. zsunąć omlet na talerz i wrzucić go z powrotem drugą stroną. Powinno się udać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adelka Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 ja robię bez mąki i bez proszoszku do pieczenia, biała i żółtka osobno ubijam, w mojej ulubionej wersji dodaje do ciasta pokrojonego banana i kakao :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunseadream Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Ja robię omlety biszkoptowe, są równie proste i bardzo smaczne. Cukru nie dodaje, za to na wierzch kładę trochę słodkiego dżemu, ew. świeżych owoców. Skoro mowa o biszkoptowych, to oczywiście ubijam piane z białek i dodaje do niej masę jajeczna (roztrzepane żółtka z odrobina mleka dla większej delikatności w smaku) i make. Ale i bez maki można się obejść, widziałam raz jeszcze prostszy przepis na omlety bananowe, wystarczy zgnieść banana i połączyć z jajkami, w smaku słodkie no i bajecznie proste. A i trzymają się :) Robiłam i gorąco polecam, zarówno jedne jak i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi