Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
asia138

Omlet Na Słodko

Rekomendowane odpowiedzi

OMLET NA SŁODKO:
  • 2 jaja (całe)
  • 1 lub 2 łyżki mąki 
  • 1 lub 2 łyżki cukru (jak kto lubi) 
  • szczypta proszku do pieczenia (na oko) 
  • odrobinę soli
  • Najlepiej smakuje z owocami, dżemem, bitą śmietaną i czekoladą, bądź lodami. 
  • Do tego kakao i śniadanko będzie dobrym początkiem dnia.  :biggrin:

   SMACZNEGO!  ;-)

  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja robię bez mąki i bez proszoszku do pieczenia, biała i żółtka osobno ubijam, w mojej ulubionej wersji dodaje do ciasta pokrojonego banana i kakao :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja robię omlety biszkoptowe, są równie proste i bardzo smaczne. Cukru nie dodaje, za to na wierzch kładę trochę słodkiego dżemu, ew. świeżych owoców. Skoro mowa o biszkoptowych, to oczywiście ubijam piane z białek i dodaje do niej masę jajeczna (roztrzepane żółtka z odrobina mleka dla większej delikatności w smaku) i make. Ale i bez maki można się obejść, widziałam raz jeszcze prostszy przepis na omlety bananowe, wystarczy zgnieść banana i połączyć z jajkami, w smaku słodkie no i bajecznie proste. A i trzymają się :) Robiłam i gorąco polecam, zarówno jedne jak i drugie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.