Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

no to Figielku dobrze zrobiłaś ale trzeba przyznać,że kiełbasa bardzo bobrze wygląda-chyba reklamowałaś to znalezisko?

A ja po południu dostanę szynkowar!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:neutral: nie uwierzycie ! ...ale nikt się tym nie zainteresował !!!!!!!!!!!!!! . :mrgreen: .. A kiełbaska moja ulubiona wiejska z indyka po 20,45zł za kg. ...dlatego wolę kawałek mięska , chociaz nie mam pewności  czy nie z padliny :wacko: .

 

Ja też czekam na listonosza ;-)

 

Katarzyna daj znać jak te udka wyszły :smile:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wierzę niestety.

A mój szynkowar już dotarł ale nie mam pomysłu ,chyba zrobię po prostu kawałki łopatki i na chleb będzie bo od jutra pracuję 4 dni po 12 godzin to nie będę się na razie bawic.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mam uraz do tłuszczu więc czy można robić w tym "ustrojstwie" wędliny z bardzo chudego mięsa?

Żadne karkówki, łopatki i drób ze skórą.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mniamniuśne!

Ja fotek nie mam i dopiero raz coś tam wymodziłam i przedobrzyłam oczywiście bo łopatkę pokroiłam w kostkę,wymieszałam z przyprawami i zostawiłam na noc w lodówce.Rano zapakowałam do szynkowaru ale...tyle tego było że już nie miałam jak założyć tej sprężyny więc worek tylko zakręciłam ,założyłam przykrywkę i tak pyrkało 2,5 godziny.Potem się studziło całą noc w lodówce i nie powiem,smaczne było a jak pachniało w całym domu!

Tyle że podczas krojenia zwłaszcza części od góry rozwalało mi się na drobne kawałki ale 1,5 kg wędliny prawdziwej zniknęło.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja dziś kupiłam : kawałek pręgi wołowej, gulaszowe cielęce, polędwicę wieprzową i samo mięsko z golonki ( bez skóry i tłuszczu ) zasypałam przyprawami i leżakuje już w kociołku w lodówce > jutro będzie gotowanie i czekanie na efekt. 

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Ja dziś kupiłam : kawałek pręgi wołowej, gulaszowe cielęce, polędwicę wieprzową i samo mięsko z golonki ( bez skóry i tłuszczu ) zasypałam przyprawami i leżakuje już w kociołku w lodówce > jutro będzie gotowanie i czekanie na efekt. 

Z tej mieszanki wyszło takie cudo .

post-3146-0-05055200-1372080005_thumb.jp

post-3146-0-10813000-1372080045_thumb.jp

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.