Skocz do zawartości

Tuńczyk z warzywami i ryżem


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki :

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

1 szklanka ryżu

1 papryka czerwona, 1/2 puszki groszku zielonego

1/2 puszki kukurydzy, 3 kiszone ogórki

1 pęczek szczypiorku , 1/2 szklanki majonezu

szczypta cukru, sól , pieprz

Sposób wykonania :

Ryż ugotować na sypko,odcedzić i ostudzić.Z papryki wyjąć gniazdo nasienne.Ogórki oraz paprykę pokroć w drobną kosteczkę.Posiekać szczypiorek.W głębokiej salaterce wymieszać wszystkie składniki, połączyć z ryżem.Na końcu dodać rozdrobnionego tuńczyka osączonego z sosu.Sos wymieszać z majonezem, przyprawić solą,pieprzem i cukrem.Polać sałatkę i lekko przemieszać.Całość posypać szczypiorkiem.Podawać lekko schłodzoną.

Smacznego....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.