elka_m Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 ciasto: 200 g masła 175 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 250 g mąki 1 łyzeczka proszku do pieczenia 4 łyzki mleka 1 płaska łyżka kakao masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. do masy dodawać kolejno po jednym jajku. wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wlać 1-2 lyżki mleka. 2/3 ciasta wylozyc na blaszke (30x40 cm) wylozona papierem do pieczenia. do pozostalego ciatsa dodać kakao, wyłozyc na jasne ciasto, formując łyżką łaty. piec ok. 30 min w temp. 180 st. C (piekarnik powinien byc wczasniej nagrzany). ciasto pozostawić na blasze do wystudzenia. krem: 250 ml mleka 250 ml smietany 30% 200 g cukierkow KRÓWEK 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym 10 dag żelatyny 5 łyżek mleka wymieszać z budyniem, reszte mleka zagotowac za śmietanką oraz posiekanymi krówkami. mieszankę budyniową wlać do gorącego mleka z cukierkami, nie przerywając mieszania budyń zagotować. zelatyne namoczyc w 5 lyzkach wody, wymieszac z goracym budyniem. bita śmietana: 1 opakowanie bitej śmietany wykonać bitą smietanę wg przepisu na opakowaniu ciasto przekroic na dwie czesci, przełożyć zgęstniałym kremem. na wierzch ciasta wyłożyć bitą śmietanę. mozna posypać tartą czekoladą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.