Skocz do zawartości

Krówka


elka_m

Rekomendowane odpowiedzi

ciasto:

200 g masła

175 g cukru

2 łyżeczki cukru waniliowego

3 jajka

250 g mąki

1 łyzeczka proszku do pieczenia

4 łyzki mleka

1 płaska łyżka kakao

masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. do masy dodawać kolejno po jednym jajku. wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wlać 1-2 lyżki mleka. 2/3 ciasta wylozyc na blaszke (30x40 cm) wylozona papierem do pieczenia. do pozostalego ciatsa dodać kakao, wyłozyc na jasne ciasto, formując łyżką łaty. piec ok. 30 min w temp. 180 st. C (piekarnik powinien byc wczasniej nagrzany). ciasto pozostawić na blasze do wystudzenia.

krem:

250 ml mleka

250 ml smietany 30%

200 g cukierkow KRÓWEK

1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym

10 dag żelatyny

5 łyżek mleka wymieszać z budyniem, reszte mleka zagotowac za śmietanką oraz posiekanymi krówkami. mieszankę budyniową wlać do gorącego mleka z cukierkami, nie przerywając mieszania budyń zagotować. zelatyne namoczyc w 5 lyzkach wody, wymieszac z goracym budyniem.

bita śmietana:

1 opakowanie bitej śmietany

wykonać bitą smietanę wg przepisu na opakowaniu

ciasto przekroic na dwie czesci, przełożyć zgęstniałym kremem. na wierzch ciasta wyłożyć bitą śmietanę. mozna posypać tartą czekoladą

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.