Skocz do zawartości

Babka blyskawiczna


kleopatra

Rekomendowane odpowiedzi

25 dkg masla lub margaryny,25 dkg cukru,5 jajek,25 dkg maki,25 dkg (kostka )sera philadelphia,cukier waniliowy,1 lyzeczka proszku do pieczenia,sok z jednej cytryny.Mozna dodac aromat cytrynowy(wowczas babka bedzie cytrynowa) przygotowanie::::::::: Margaryne z cukrem ucieramy na srednich obrotach do bialosci i dodajemy po jednym jajku,cukier waniliowy,serek,sok z jednej cytryny oraz make polaczona z proszkiem do pieczenia.Dobrze jesli wylejemy ciasto do odpowiedniej formy ,specjalnie przeznaczonej do pieczenia babek.Uprzednio forme posmarowac delikatnie tluszczem i podsypac lekko bulka tarta.Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec okolo 30-40 min. w tem.190-200 st C.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem. Babka smakuje lepiej,jesli po wystygnieciu wlozymy ja do lodowki. smacznego !

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.