Skocz do zawartości

Zygfrydki


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

1 szklanka mąki , 2 czubate łyżki masła

3 łyżki cukru, 2 jajka , 2 łyżki śmietany

cukier waniliowy,2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki cukru pudru,3 łyżki smalcu,olej do smażenia

Wykonanie :

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.

Dodać jajka i śmietanę.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia.

Ciasto wyrobić na gładką masę,przełożyć do foliowej torebki.

W jej rogu wyciąć małą dziurkę.Na posmarowany smalcem pergamin wyciskać niewielkie obręcze.

W szerokim rondlu rozgrzać olej.Na gorący tłuszcz położyć pergamin z ciastkami(papierem do góry).Chwilę odczekać, a gdy ciastka oderwja sie od pergaminu,papier usunąć.Piec na złoty kolor ,przewrócić na drugą stronę .

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Smacznego...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.