Jolcia Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Przepis dostałam od siostrzenicy i zaraz go wypróbowałam. Ciasteczka są kruche i pyszne. Polecam i mam nadzieję ,że nie ma jeszcze tego przepisu na forum.Jeśli jest to proszę go usunąć. Składniki - 2 szklanki mąki -20 dag masła 82% tłuszczu -1/2 szklanki cukru -1 jajko -1 łyżeczka proszku -1 i 1/2 szklanki słonecznika Słonecznik uprażyć na suchej patelni i ostudzić. Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto. Robić kulki wielkości orzecha , układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. Zostawiać odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C ok 20 minut na złoty kolor. Ostatnio dałam 1 szklankę słonecznika i 1/2 szklanki rodzynek. Też super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Wygalają pysznie Jolu, i chyba nie ma ich na forum, myślę, że się na nie skusze w najbliższym czasie, bo lubię słonecznik, a ten prażony to najbardziej :mrgreen: Dziękuję za przepis i pozdrawiam Cię :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smacznamarta Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Uwielbiam wszystko co jest ze slonecznikiem [LINK NIEAKTUALNY] kruche ciasteczka szczególnie ! Zaraz biorę sie za zrobienie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Pyszne są takie ciasteczka, ja też bardzo lubię ze słonecznikiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Czyli nie będę oryginalna jak stwierdzę, że też uwielbiam słonecznik :grin: Ciastka zrobiłam, są rewelacyjne. Kruche i pyszne - doskonałe do herbaty. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Armenika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi