-
Liczba zawartości
52 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
1
Ostatnia wygrana Armenika w dniu 11 Maja 2018
Użytkownicy przyznają Armenika punkty reputacji!
Reputacja
1 NeutralnyO Armenika
-
Tytuł
Stały bywalec
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Rzeszów
-
:biggrin: pewnie pycha i szybko zapycha :) Tylle kurczaka na dwa tosty, woow
-
Doskonały pomysł nie tylko dla kibica. Takie tosty na pewno sprawdzą sie także na domowym przyjęciu :)
- 4 odpowiedzi
-
Fajny pomysł, z pewnością skorzystam niedługo :)
-
Rzeszowiak
Armenika odpowiedział IGA na temat - Przepisy i porady na Święta Bożego Narodzenia, Sylwestra, Nowy Rok
Jestem z Rzeszowa i o takim nie słyszałam :) Dobrze wiedzieć -
Uwielbiam grzane piwo zimowymi wieczorami, bo w lecie to tylko preferuję z lodówki:) Do tej pory wsypywał tylko cynamon. Fajna propozycja, nie omieszkam przetestować.
-
Polecam stronę http://zdrowoismacznie.com/jak dla mnie skarbnica przepisów. Wiele wypróbowałam i mogę szczerze polecić. Moim ulubionym jest miodowy kurczak z grilla.
-
Bardzo się cieszę, że sałatka smakowała, to moja ulubiona. W nabliższym czasie podeślę kolejne:)
-
Jedna z moich ulubuinych sałatek. Króluje na stole w każde święto:) Wszyscy się nią zajadają, łącznie ze mną. Gotujesz makaron kolorowy, tylko tak, żeby nie był zbyt miękki, przegotowany. Odcedzasz i odstawiasz na razie. Smażysz piersi z kurczaka, pokorjone w kostkę, potrzeb przyprawą gyros. Usmaż na złocisty kolor. Odstaw. Kroisz czerwoną cebulę w ósemki, dodajesz puszkę kukurydzy, paprykę marynowaną czerwoną kroisz w grubą kostkę. Dodajesz makaron i mięso oraz sos grecki - 3 łyżki oleju, 3 wody i sos z torebki. Nie podałam dokładnych proporcji, bo robię przeważnie na oko. Przewaga m
-
Uwielbiam mozzarellę z pomidorami. Mój przepis jest jednak szybki i prosty. Kroję pomidorki koktajlowe najczęściej w kostkę i w kostkę ser. Następnie do szklanki wlewam 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju i wsypuje sos grecki z torebki. Polewam pokrojone składniki i wszystko razem mieszam. Super smakuje ze świeżą bazylią, ale nie zawsze mam pod ręką. Kroję też czasem pomidory w plastry i przekładam na przemian plaster sera, plaster pomidora. Polewam sosem greckim. Pycha.
-
Naprawdę polecam, to tradycyjna sałatka, którą moja rodzina i goście się zajadają. Obowiązkowa na każde święto, specjalne okazje:)
-
Wyjmujesz rybę z zamrażalnika i ….. nie smakuje jak świeża. Następnym razem gdy wyciągniesz rybę z zamrażalnika rozmroź ją w naczyniu z mlekiem. Przesoliłaś zupę? Nie wylewaj jej, wrzuć obrane jabłko lub ziemniaka do garnka i gotuj z potrawą przez 10 minut. Ryba przywiera do patelni za każdym razem gdy ją smażysz. Zastosuj taką sztuczkę, przed smażeniem upraż sól, przetrzyj patelnię i dopiero wtedy nalej olej. Już masz dość sklejającego się ryżu? Dodaj do gotującej wody łyżkę soku z cytryny. Gdy ryż się ugotuje, odczekaj chwilę i spulchnij go widelcem. Kalafior jest mdły? Podkreśl jego smak go
-
- sztuczki w kucjni
- ciekawostki kuchenne
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Uwielbiam sałatkę z tuńczyka. Podzielę się z wami moją ulubioną. To tak: puszka tuńczyka w sosie własnym, puszka ananasa, 20 deko sera żółtego w całości, puszka kukurydzy, 5 jaj i słoik majonezu. Ser zetrzeć na tarce, ananasa pokroić w grubszą kostkę, ugotowane jajka też w grubszą kostkę. Wszystko wymieszać, dodać pieprz - nie solimy, tuńczyk jest sam w sobie słony. Pycha, naprawdę warto spróbować.
-
Ja z ciasta francuskiego robię najczęściej pizzerinki. Przepis mam z Włoch, świetna sprawa, bo kazdy może zrobić je po swojemu. Czego potrzebujemy? - 1 opakowania ciasta - ktoimy je w kwadraty - sosu pomidorowego z dodatkami - ja mieszam przecier pomidorowy, ulubiony kechup, zioła, cebulkę i czosnek posiekane w kosteczkę - szynka, kiełbasa, kurczak albo inne mięsko - oliwki, ogórek, kukurzydza - starty ser żółty (fajnie sprawdza sie wędzony) Potem robimy warstwy: - ciasto - sos - miesko i dodatki - ser I do piekarnika. Świetna sprawa jako przekąska. Polecam :)
-
To już wiem, co dziś będzie na obiad. Też do tej pory uwielbiałam ryż z curry. Do tego zestawu dodałabym jeszcze brokuły i odrobinę czosnku :)