Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Kolorowa sałatka z buraczkami: składniki: 800 g gotowanych buraczków 200 g fasoli 100 g fety 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy z oliwek sól morska i pieprz do smaku sposob wykonania: 1. Zagotuj w garnku wodę z solą. 2. Posiekaj czosnek, posyp go solą, rozgnieć nożem na desce i przełóż do słoika. 3. Pokrój drobniutko kapary i dodaj do czosnku. 4. Odetnij końcówki fasolki i wrzuć ją do wrzątku. Ważne! Nie przykrywaj, bo zszarzeje i będzie się nieładnie prezentować. 5. Do czosnku i kaparów wlej olej i ocet i dokładnie wymieszaj. To będzie sos do sałatki. 6. Kiedy fasolka będzie miękka, wyjmij ją do miski z lodem, żeby szybko się schłodziła. 7. Pokrój buraczki w paseczki i rozłóż na talerzu. 8. Na wierzch połóż fasolkę. 9. Rozdrobnij palcami fetę i posyp nią sałatkę. 10. Polej całość sosem. 11. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.