Skocz do zawartości

Ciasto Barbórkowe


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis z książki siostry Anastazji. Ciasto jest bardzo smaczne, niezbyt słodkie.

 

Upiec biszkopt z kakao z 5 jaj.

 

4 agrestowe galaretki rozpuścić w 3 i 1/2 szklanki wody i podzielić na 2 części.

 

MASA

-1 litr śmietany kremówki 30 %

-6 łyżek cukru pudru

-5 łyżeczek żelatyny

-4 niezbyt czubate łyżeczki kakao

 

Składniki podzielić na dwie części. Każdą porcję masy szykować osobno.

Każdą porcję żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki wody.

Zimną śmietanę ubić , dodać cukier ,kakao i żelatynę.

 

Przełożenie

-ciemny biszkopt

-tężejąca galaretka

-masa

-tężejąca galaretka

-masa

-posypać startą czekoladą.

Po nałożeniu jednej warstwy należy ciasto chwilę schłodzić.

 

Polecam. Robiłam już kilka razy i jadło wiele osób.

post-2826-0-11775200-1377797257_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.