k@sia Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Warzywa: 4 kg marchwi 1,5 kg cebuli 6 dużych czerwonych papryk Marchewkę obrać, ugotować i pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki a paprykę w paseczki. Sos: 1 duży słoiczek koncentratu pomidorowego 7 łyżek octu 11/2szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka wody 2 łyżki soli Wszystkie składniki sosu połączyć, włożyć paprykę i cebulę i gotować 15 min. Następnie dodać marchew, wymieszać, nakładać do słoików. Pasteryzować 15 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Mniam! Wygląda smakowicie ta sałateczka - dziękuję na pewno się skuszę :biggrin: Ps. Kasiu tak sobie myślę, że tutaj to będziesz miała "jak w banku" przepis Ci już nie zginie ;) pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość k@sia Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Tak, tu na pewno przepis się nie zgubi 🙂 Zachęcam do wypróbowania bo warto 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Moja sałatka też już gotowa 🙂 Prezentuje się okazale, i smakuje bardzo dobrze, bo już ją kosztowaliśmy - mniam! Dziękuję pięknie za ten przepis i czekam na kolejne ;-) Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość izimega Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jak długo ta sałatka może "przeleżeć" w lodówce? Trzeba ją od razu zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Po pasteryzacji można ją wynieść do zimnej piwnicy. Ja nie trzymam takich sałatek w lodówce, bo w kuchni zabrakłoby mi miejsca na lodówki ;-) Nie, nie trzeba jej od razu zjeść, w piwnicy może stać do 1 rok lub trochę więcej, aż ją zjemy ;-) Ważne jest tylko, żeby słoik był dobrze zakręcony, szczelnie (słoik należy odwrócić i sprawdzić czy nic się z niego nie wylewa) i sałatka była pasteryzowana (to ważne!), powodzenia 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 dobra, swoją zrobię za rok ;) ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Polecam, polecam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Sałatka jest przepyszna, czas zrobić kolejne zapasy - polecam gorąco :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.