Skocz do zawartości

Buraczki Zasmażane Z Jabłkiem I Cebulką


Dorunia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

-1 kg.buraków czerwonych

-2 kwaskowe jabłka

-1 spora cebula

-sól,pieprz do smaku

-ocet do smaku

-1/2 kostki masła

 

 

Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach,przełożyć do garnka,podlać 1/4 szk.wody,dodać 1/4 kostki masła,po 1 łyżeczce soli i cukru i dusić 20 min.pod przykryciem co jakiś czas mieszając.

Po tym czasie obrać jabłka,zetrzeć na tarce o dużych otworach i dorzucić do buraczków i dusić 10 min.Cebulę obrać,pokroić w piórka,podsmażyć na 1/4 kostki masła i też dorzucić do buraczków,doprawić całość solą,pieprzem,octem i dusić nie więcej niż 5 min.Można podawać na ciepło,ale smakują również na zimno :)

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Doruniu buraczki z Twojego przepisu wyszły przepyszne  :smile: Wszystkim bardzo smakowały, każdy tylko podchodził i sobie dokładał  :mrgreen:

 

Dziękuję za przepis i gorąco go polecam :biggrin: Mniam!

 

post-8-0-20773800-1389274833_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.