Skocz do zawartości

Pyszny tort serowy


Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto :

3 szklanki mąki,kostka margaryny,3 łyżki kwaśnej śmietany,2 żółtka,2 łyżki cukru pudru,płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

Masa:

1 kg białego tłustego sera,budyń waniliowy,5 żółtek,kostka masła,półtorej szklanki cukru,10 dag rodzynek,zapach cytrynowy(kilka kropli)

Polewa:

pół szklanki mleka,2 czubate łyżki kakao,pół szklanki cukru,łyżka masła

Wykonanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto,obręczą tortownicy wykrawać krążki,piec w tem 180-200 C, przez 15-20 minut.Otrzymamy 4-5 placków.

Ser przekręcić przez maszynkę,uformować kilka kulek.W rondelku ( na małym ogniu)rozgrzać masło,dodać cukier a następnie-stopniowo-serowe kulki i żółtka.Cały czas dokładnie ucierać.Na końcu dodać budyń,rodzynki i zapach cytrynowy(moze tez byc kilka kropel soku z cytryny).

Kruche placki przekładać masą serową(ostatnia warstwą powinien być placek),dobrze przycisnać (np.deseczką).Pozostawić w chłodnym miejscu na 3 godz.

Składniki polewy(oprócz masła) zagotować,zestwaić z ognia,dodać masło.Polać gotowy tort.Udekorować go dowolnie....dobrym pomysłem jest udekorowanie go bitą śmietaną.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.