bartek20 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Cześć. Od czasu do czasu robię własne tradycyjne bazyliowe pesto(bazylia, orzechy piniowe, parmezan) i bardzo często zdarza mi się zrobić więcej niż na daną chwilę potrzebuję. Mam pytanie czy znacie jakieś metody aby wydłużyć okres trwałości takiego pesto. Obróbka cieplna nie wchodzi w grę. Pesto zmieniło swój smak i kolor ;(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zasadniczo olej wszystko dobrze konserwuje więc można spokojnie trochę takie pesto potrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asiasonik Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Własnie - dodaj trochę więcej oliwy z oliwek (bądź oleju), tak aby tworzyła niewielką warstewkę na pesto. Potem do lodówki i gotowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.