Skocz do zawartości

Domowe Pesto - Wydłużony Okres Ważności


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Od czasu do czasu robię własne tradycyjne bazyliowe pesto(bazylia, orzechy piniowe, parmezan) i bardzo często zdarza mi się zrobić więcej niż na daną chwilę potrzebuję.

 

Mam pytanie czy znacie jakieś metody aby wydłużyć okres trwałości takiego pesto.

 

Obróbka cieplna nie wchodzi w grę. Pesto zmieniło swój smak i kolor ;(.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.