Sventer Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 (edytowane) Witam, szukam jakiejś porady odnośnie tego jak przezyć 24 dni za 250 złoty. Jestem w bardzo trudnej sytuacji finansowej, nie mam niestety pracy, a na rodzinę jako tako nie mogę liczyć i zostało mi 250 złoty i szczerze mówiąc jestem zdesperowany, nie wiem co z tym zrobić jak przetrwać. Ceny jedzenia są tak wysokie w sklepach, że ciężko o czymkolwiek myśleć... Może ktoś był w podobnej sytuacji i coś doradzi. :sad: Pozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2013 przez Sventer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Ciężka sprawa... Tanie obiadki mogą być takie: - ziemniaczki z sadzonym jajkiem; - makaron z twarogiem, lub po ugotowaniu przesmażamy np. z niewielką ilością kiełbaski, boczku lub słoninki - tylko tak dla smaku; - kupujemy mrożonkę, 1/5 wrzucamy na gorącą wodę lub bulion, i gotujemy za każdym razem możemy dodawać do zupy różne dodatki, np. dowolną kasze, makaron, ziemniaczki, por, cebulę, pieczarki, suszone grzyby, to co mamy pod ręką, a na koniec śmietanę lub zasmażkę robimy do zupy; - różnego rodzaju kluski (np. leniwe z ziemniaków i sera), może kopytka i serwujemy np. z kiszoną kapustą; - kaszę gryczaną omaszczoną stopioną wędzoną słoninką i podawana z kwaśnym mlekiem; - kluski z mięsem (mielimy warzywa i mięso z rosołu, można dodać też kiełbaskę, kawałek boczku, bułki, cebuli i to razem zmielić); - pierogi z plasterkiem kiełbasy; - naleśniki z dżemem. Powodzenia życzę 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Swallow25 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Tanie jedzenie to to najzdrowsze, bo najmniej przetworzone. Na obiad kopytka, bądź leniwe, albo ziemniaki z jajkiem i kefirem, który jest bardzo zdrowy, albo na słodko racuszki drożdżowe z jabłkami, pasta z makreli i białego sera (makrela jest bardzo zdrowe - wit. B!). Do picia woda z cytryną, niesamowicie działa na organizm, poza tym proponuję zgłosić się do jakiejś organizacji, może caritas lub stołówka charytatywna.. Życzę powodzenia i polecam powyższe dania 🙂 Miłego dnia! 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LysyInspiracja Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ziemniaki, ryż, makarony, jajka, chleb, pasztet - podstawa studenckiej diety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makowapani Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 11 złoty dziennie - nie ma tragedii. dzieląc to na 3 po 3, 4 zł posiłki dasz rade ;) sama byłam w podobnej sytuacji - nie przez miesiąc ale 2 tygodnie i nie było tak źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makowapani Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 To mi się jeszcze przypomniało :) https://www.facebook.com/StudenckiBudzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra_szymczak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jeżeli temat jest jeszcze aktualny to warto zajrzeć tutaj https://www.youtube.com/watch?v=ZHHOYmERmDc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landrynka Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Swojego czasu bardzo lubiłam tak zwane "studenckie żarcie". Dania jednogarnkowe jak ziemniaki gotowane i do tego smażona cebula i podsmażona kiełbasa. Makarony z różnymi sosami (np puszka pomidorów + trochę mięsa). Do tego chleb, pasztet ze sloika, jajka. Da się za tyle przeżyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi