Skocz do zawartości

Czujesz Że Kuchnia Cię Nie Słucha ;) W Takim Razie Proponuje Ci Prosty I Samczy Deser


Rekomendowane odpowiedzi

Grejpfrut z kokosem i lodami waniliowymi - dla 2 osób

Składniki:
2 średnie czerwone grejpfruty
kilka gałek lodów waniliowych
2 łyżeczki miodu
wiórki kokosowe


Przepis Kulinarny:
Obierz ze skóry grejpfruty. Obrany grejpfrut posiada zewnętrzną błonę której musisz się pozbyć. Pierwszą czynnością jest obcięcie góry oraz dołu grejpfruta tak aby był widoczny miąższ.

Teraz połóż go na desce i ruchem od góry do dołu obetnij boczną błonę tak aby był widoczny tylko miąższ grejpfruta (użyj do tego noża do ryb który jest długi i elastyczny).

Trzymając grejpfruta w dłoni wytnij listki miąższu z pomiędzy bocznych błon. Tak przygodowy miąższ przenieś na talerze.

Do grejpfruta dodaj miód. Delikatnie wymieszaj miód z miąższem grejpfruta.

Na talerze na których znajduje się grejpfrut nałóż odpowiednią ilość lodów waniliowych i wszystko posyp delikatnie wiórkami kokosu.

To już wszystko. Przepyszny deser jest gotowy do degustacji.


http://www.meskakuchnia.com/przepisy-kulinarne/desery/grejpfrut-kokos-lody-waniliowe
 

post-30698-0-73487500-1390994703_thumb.j

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.