Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:
-0.4 litra spirytusu
-0,5 litra wody
-300g cukierków ice (z biedronki)

 

Przygotowanie:

Cukierki zalewamy wrzącą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, można dodatkowo lekko podgrzewać żeby przyspieszyć cały proces choć i bez tego po kilku minutach wszystko się ładnie rozpuszcza. Czekamy aż uzyskany syrop całkowicie ostygnie i wlewamy do niego spirytus. Przelewamy iceówke do butelek i odkładamy do lodówki na przynajmniej kilka dni żeby się przegryzła.
Można dowolnie zmieniać proporcje składników w zależności od pożądanego kopnięcia oraz stopnia słodkości. Wchodzi bardzo dobrze, bez przepitki.

 

post-30810-0-69683700-1393882632_thumb.j

 

 

 

 

Przepis pochodzi z:

http://przepisy-studenckie.blogspot.com/2014/03/iceowka.html

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

to nie tylko jest zdatne do picia, to jest pyszne, serio, zmrożona wchodzi jak złoto bez przepitki pozostawiając w gardle taki świeżo słodkawy posmak, ale dalej w przełyku lekko grzeje tak jak powinno, lekko

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, jest to zdatne do picia, ale jest niesamowicie zdradliwe. To jest po prostu za dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mimo wszystko polecam spróbować, Też z początku mnie to odpychało, a teraz bardzo lubię :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 marysi_co - zgadzam się z resztą, iceówka jest pyszna, nie lubie samej wódki ale w takim połączeniu aż chce się pić :grin: a do tego kolor powala....Na imprezie obaliliśmy ją szybko :grin:

 

Niedawno nagrałam filmik z przygotowania tego alkoholu.

Zapraszam do obejrzenia mojej wersji bez użycia czystego spirytusu, ja zrobiłam ją na wódce.
 
https://www.youtube.com/watch?v=h-LI_vpSzVY

 

 

 

                                          fzwr.jpg

Edytowane przez creed

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie piłam, ale też słyszałam właśnie, że jest dobra. Może kiedyś się skuszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też nie piłam skitelsówki, wypróbuję jakiś  przepis, ciekawe jak różnią się smakiem poszczególne kolory... przyjdzie i na to czas :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.