Spoon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Zapraszam na domowy,delikatny i pyszny drobiowy pasztet. Potrzebujemy: * 1.20 kg fileta z indyka * 2 cebule * 200 g.masła w temp.pokojowej * 1 szklanka kremówki * 2 jajka * sól,pieprz,gałka muszkatołowa * szczypiorek,natka * po 1-2 łyżki kaparów i pistacji * kilka cienkich plasterków bekonu/boczku Mięso indycze-u mnie jeden filet przekręcić przez maszynkę do mięsa na małych oczkach razem z cebulką.Miękkie masło utrzeć w mikserze,dodać mięso,jajka i utrzeć na masę,dodać śmietanę,przyprawy i jeszcze przez chwilkę ucierać razem do połączenia składników.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia,położyć po 2-3 plasterki cienkie bekonu/boczku,na wierzch wyłożyć połowę masy mięsnej,wyrównać łyżką i położyć kapary i pistacje,przykryć resztą mięsa.Na wierzch też położyć plasterki bekonu.Pasztet piec w nagrzanym 170 st piekarniku przez ok.1 godzinkę.Ostudzić w foremce kilka godzin.Wyłożyć z foremki,zabrać papier i wstawić do lodówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.