Skocz do zawartości
Spoon

Domowy Pasztet

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na domowy,delikatny i pyszny drobiowy pasztet.

Potrzebujemy:

* 1.20 kg fileta z indyka

* 2 cebule
* 200 g.masła w temp.pokojowej
* 1 szklanka kremówki
* 2 jajka
* sól,pieprz,gałka muszkatołowa
* szczypiorek,natka

* po 1-2 łyżki kaparów i pistacji

* kilka cienkich plasterków bekonu/boczku

Mięso indycze-u mnie jeden filet przekręcić przez maszynkę do mięsa na małych oczkach razem z cebulką.
Miękkie masło utrzeć w mikserze,dodać mięso,jajka i utrzeć na masę,dodać śmietanę,przyprawy i jeszcze przez chwilkę ucierać razem do połączenia składników.
Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia,położyć po 2-3 plasterki cienkie bekonu/boczku,na wierzch wyłożyć połowę masy mięsnej,wyrównać łyżką i położyć kapary i pistacje,przykryć resztą mięsa.
Na wierzch też położyć plasterki bekonu.
Pasztet piec w nagrzanym 170 st piekarniku przez ok.1 godzinkę.Ostudzić w foremce kilka godzin.Wyłożyć z foremki,zabrać papier i wstawić do lodówki.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.