Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
zuzoa

Sałatkowe Trio - Szpinak, Awokado, Ananas

Rekomendowane odpowiedzi

post-33785-0-99090500-1397649478_thumb.j

PRODUKTY
100g szpinaku baby
1 puszka ananasa
3-4 dojrzałe awokado
1 i 1/4 szklanki pestek nasion (dynia, słonecznik, sezam)
5 łyżek soku z ananasa
Cytryna do skropienia

 

PRZYGOTOWANIE
Z ananasa odlewamy sok i odstawiamy na bok.

Pestki nasion prażymy na suchej patelni do zarumienienia, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.

Plastry ananasa kroimy w kostkę (każdy plasterek na 8 części), a awokado kroimy w kostkę o wielkości 2-3cm.

Do miski wrzucamy umyte i osuszone liście szpinaku. Dodajemy ananasa, awokado i uprażone pestki.
Dolewamy ok 5 łyżek soku z ananasa, który wcześniej odlaliśmy i skrapiamy odrobiną cytryny.

Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 15 minut, aby przegryzły się smaki.

Smacznego icon_smile.gif

 

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, to zapraszam po więcej na CRAZYCOOKINGCREATIONS

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.