justhi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 1 szkl. ziaren słonecznika 5-6 suszonych pomidorów 1 łyżeczka listków oregano kilka listków tymianku 1 szkl. oliwy z oliwek szczypta imbiru, kurkumy sól, pieprz Słonecznik przepłukać. Pomidory pokroić na cienkie paski i podsmażyć 2 minuty na suchej patelni. Do wysokiego naczynia wsypać słonecznik, pomidory, przyprawy. Stopniowo dolewając oliwę miksować całość na miarę gładką masę, którą da się rozsmarować na chlebie.Moja wersja liczyłam, że wystarczy, ale jak to z kupnym jedzeniem, nie zawsze jest takie, jak by się chciało. Dodałam 8 suszonych pomidorów z oliwy, 10dag słonecznika, imbir, chili w proszku. Zblendowałam wszystko. Słonecznik nadał paście ciekawy smak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Mmm.... brzmi smakowicie, a ja uwielbiam słonecznik :mrgreen: Trzeba będzie się skusić - dziękuję za kolejny interesujący przepis :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala601 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ciekawy przepis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Koleżanka zrobiła tylko z suszonych pomidorów i powiedziała, że za bardzo czuć olej. Czyli muszą być dodane świeże pomidory, jak mi to przez przypadek wyszło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksarz Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Oj, słonecznik wiele do tego przepisu wnosi.. Sam lubię z nim eksperymentować, np. robić nawet kanapki z ziarnami słonecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Kanapek nie robiłam, ale chętnie próbuję połączenia w sałatkach, nawet ze śledziami i fasolką :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szarlotka Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Dobrze się też sprawdzają takie pasty z makaronem, ja dodaję wtedy odrobinę smietany albo jogurty, a jak nie mam to sama pasta i makaron tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W0JTEK Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 o takiej paście to jeszcze nie słyszałem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamofnik Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Właściwie jadłem pastę ze słonecznika, ale nie powiem, żeby jakoś szczególnie wzbudziła moje emocje i rozgrzała kubeczki smakowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AR3K Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Jak narazie nigdy takiej pasty nie robiłem, jedynie jajeczną albo z makreli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalvia Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 jadłonomia podała przepis na coś podobnego, ale słonecznik musiał być namoczony w wodzie, wtedy mieli sie na gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ankaszym Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 ;3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.