gbl Opublikowano 13 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam, Ostatnimi czasy zasmakowałem w kremach domowej roboty, przyrządzałem już kremy z zielonego groszku, marchewki, dyni, czerwonej soczewicy. Wychodziły zawsze pyszne, wszystkim smakowały...Ale... Ostatnio miałem też okazję jeść krem z dyni w restauracji, był bardzo smaczny. Od moich kremów różniło go to, że nie był taki słodki, był tam na pewno imbir, pieprz i natka pietruszki. Dzięki jakimś tajemnym składnikom krem nie był słodki, przez co moim zdaniem był niestety lepszy niż te które robię. Mam więc do Was takie pytanie - co zrobić, żeby kremy nie były takie słodkie? W jaki sposób "zabić" tę słodycz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Do takiej zupki z dyni warto dodać też ziemniaczki, cebulę, por i czosnek - wtedy będzie miała fajny smaczek i zgubi jej się ten słodki posmak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.