asienka19873 43 Napisano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 3 szkl. mąki 2 cukry waniliowe 250 g masła 1/2 -3/4 szkl. śmietany 1 żółtko szczypta soli 3 jabłka cukier cynamon cukier puder Zagniesc kruche ciasto z mąki, masła, cukru waniliowego, żółtka i śmietany, nalezy dodawać ją stopniowo , ciasto powinno byc plastyczne. Jablka pokroić w dużą kostkę, moczyć w cukrze i cynamonie. ciasto cienko rozwałkować i wycinać kwadraty mniej wiecej 4 na 4 cm. Układać na każdym kwadracie kawałek jabłka. Zebrać wszystkie rogi do góry i lekko skleić. Piec w 180'C ok. 20 min na złoty kolor. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ankaszym 0 Napisano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Ale fajnie to wygląda. Coś idealnego na karnawał :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asienka19873 43 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Dziękuję :) polecam wypróbować ! Bardzo smaczne i delikatne ciasteczka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witaj Asieńko :) Mmm... a cóż to za pychotki upiekłaś, super! Fajnie wyglądają, dosyć łatwe do przygotowania i podzielne :) Nic tylko piec i jeść :D Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
asienka19873 43 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Koniecznie :) ten przepis tez nalezy już do tych starszych z zeszytu mamy i mojego dzieciństwa , uwielbiam ! :) są takie kruchutkie i prawie na raz dwa gryzy :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 No właśnie tak wyglądają, że są kruchutkie i pyszne :) Piękne - jasne ciasto - maślane... mniam! Ażżż zgłodniałam ;) 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.