Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ewaldek

Jabłecznik z budyniem

Rekomendowane odpowiedzi

To pyszny jabłecznik na kruchym cieście z jabłkami oblanymi budyniem. Ciasto nie jest skomplikowane szybko się je robi i zawsze wychodzi. Zapraszam na YouTube gdzie pokazujemy krok po krok jak zrobić tą ślicznotkę.

Składniki:
1 kg mąki
3 jajka
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy 8-6 jabłek
4 budynie śmietankowe
1,5 l mleka

Wykonanie:
Mąkę, jajka, margarynę, proszek do pieczenia cukier, cukier waniliowy zagnieść, rozwałkować i podzielić na dwa placki. Obrać jabłka i pokroić w ósemki.

Ugotować budynie Na jeden rozwałkowany placek ułożyć jabłka, zalać gorącym budyniem przykryć drugim plackiem. Ciasto lekko po nakłuwać widelcem. Piec ok. 50-60 min w temp. ok. 180- 200 stopni C.

  • Confused 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.