Skocz do zawartości

Schabowy Inaczej


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: 4 kotlety schabowe *1 natka pietruszki *4 plasterki sera żółtego *1 łyżka musztardy (najlepiej Kamis Rosyjska) *4 ząbki czosnku *2 jajka *150 ml mleka *7 łyżek mąki *1 łyżka masła *sól, pieprz, oregano,majeranek, tymianek *oliwa do smażenia wykonanie: 1.Schab rozbić(najlepiej jest włożyć go w foliowy woreczek i wtedy rozbijać) na plaster grubości 0,3-0,5mm, posolić,popieprzyć. 2.Posmarować jedną stronę musztardą i ułożyć na połowie pokrojony w plasterki ząbek czosnku na to plaster sera,natkę pietruszki oraz przyprawy.Zostawiając trochę ok 0,5mm od brzegu. 3.Przykryć drugą połową i tłuczkiem delikatnie zbić brzegi. Włożyć na woreczku foliowym do zamrażarki na ok 15 min. 4.Przygotować ciasto:mąka, mleko, jajka musi być dość gęste, bardziej niż na naleśniki. 5.Kotlety obtaczać w cieście i smażyć na oliwie na złoty kolor.Następnie ściągnąc z patelni zawinąc w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok 10 min. Po wyjęciu na kotlety położyć odrobinę masła posypać oregano i udekorować natka pietruszki. Smacznego!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.