Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 składniki - 250 g masła - 100 g cukru pudru - cukier waniliowy - szczypta soli - 150 g mąki - 200 mąki ziemniaczanej wykonanie: 1. Ze składników na ciasto zagnieść ciasto i chłodzić 1/2 godziny. 2. Z ciasta uformować wałek i kroić go na plastry grubości 5-7 mm, lekko spłaszczać widelcem. 3. Piec 13 minut w 175 stopniach. Przed pieczeniem można ciasteczka posypać grubym cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.