Gość ELUNIA Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 1/2 kg żółtegosera 1/2 kostki masła 10-15 dag serka topionego 3 jajka ugotowane na twardo 1 ogórek kiszony 1 średnia ugotowana marchewka szczypiorek lub natka sól, pieprz Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody,obracać torebką tak, aby ser równomiernie zmiękł.Masło utrzeć z serkiem topionym.Dodać drobno pokrojone jajka,ogórek,marchewkę.szczypiorek lub natkę,wszystko dobrze rozetrzeć,doprawić solą i pieprzem.Miękki żółty ser wyjąć z wody,rozwałkować jak ciasto na makaron.posmarować masą,zwinąć jak roladę i w folii włożyć do lodówki.Kroić w plasterki i układać na pieczywie. Nadzienie można podawać jako pastę do pieczywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.