Skocz do zawartości

Pepperpot czyli gulasz wołowy na sposób północno-niemiecki


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki :

2 cebule,60 dag wołowiny bez kości,15 dag szynki,1 łyżka słodkiej papryki,kilka łyżek oleju,1 łyżeczka soli,pieprz,1 czerwona papryczka peperoni,1/4 l czerwonego wina,25 dag ziemniaków,jedna lub półtorej łyżeczki cukru,posiekana natka pietruszki

Wykonanie :

Cebulę pokroić w krążki.Mięso pokroić w kostkę wielkości 2cm a szynkę w nieco mniejszą kostkę.Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso,dodać pokrojoną cebulę i szynkę.Podsmażac jeszcze chwilkę,następnie dodać zmieloną paprykę,sól,pieprz,peperoni i czerwone wino.Potrawę dusić pod przykryciem,na średnim ogniu ok.40 min.Po ok.40 min dodać ziemniaki pokrojone w kostkę wielkości 2 cm i dusić dalsze 20-30 min.Na koniec całosc doprawić cukrem i posypać posiekaną natką.

P.S

Do tej potrawy można dodać równiez czosnek..Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.