monika76 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Chili Con Carne Składniki: 50 dag czerwonej fasoli,2 l wody,2 łyżeczki soli,kilka łyżek oleju,75 dag wołowiny pokrojonej w kostkę,pieprz,1 płaska łyżeczka sproszkowanego chili,1 łyżka słodkiej papryki,1 płaska łyżeczka ostrej papryki,50 dag pomidorów obranych ze skórki,1łyżeczka mąki ziemniaczanej,2 łyżki octu winnego,szczypta cukru Wykonanie : Fasolę namoczyć poprzedniego dnia w zimnej wodzie.Następnego dnia gotować z dodatniek soli około 30 min.Na rozgrzanej patelni obsmażyć cebulę a następnie mięso.Dodać do gotującej się fasoli,doprawić pieprzem, chili i papryką,dusić ok. 1 godz.Pomidory pokroić,dodać do fasoli i dusić jeszcze ok. 5-10 min.Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną oliwy.Przyprawić do smaku cukrem ,octem i ewent innymi przyprawami( wg.własnego smaku). Podawać z pieczywem…… Składniki na ok.8 porcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.