Skocz do zawartości

Chili Con Carne


monika76

Rekomendowane odpowiedzi

Chili Con Carne

Składniki:

50 dag czerwonej fasoli,2 l wody,2 łyżeczki soli,kilka łyżek oleju,75 dag wołowiny pokrojonej w kostkę,pieprz,1 płaska łyżeczka sproszkowanego chili,1 łyżka słodkiej papryki,1 płaska łyżeczka ostrej papryki,50 dag pomidorów obranych ze skórki,1łyżeczka mąki ziemniaczanej,2 łyżki octu winnego,szczypta cukru

Wykonanie :

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia w zimnej wodzie.Następnego dnia gotować z dodatniek soli około 30 min.Na rozgrzanej patelni obsmażyć cebulę a następnie mięso.Dodać do gotującej się fasoli,doprawić pieprzem, chili i papryką,dusić ok. 1 godz.Pomidory pokroić,dodać do fasoli i dusić jeszcze ok. 5-10 min.Dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną oliwy.Przyprawić do smaku cukrem ,octem i ewent innymi przyprawami( wg.własnego smaku).

Podawać z pieczywem……

Składniki na ok.8 porcji

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.