Luthien26 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A to przepis na jeszcze inne ciasto Rafaello :lol: 1. Upiec biszkopt 2. Krem: 20 dag masła- utrzeć, dodać 20 dag cukru pudru- utrzeć, dodać 20 dag mleka w proszku- utrzeć, dodać 20 dag kokosu- utrzeć, dodać piana z 3 białek 0,5szkl. Likieru kokosowego Wszystko utrzeć i wyłożyć na biszkopt. Na to dać herbatniki moczone w likierze kokosowym. 3. Biała czekolada na górę: Zagotować 1 kostkę masła, 0,5szkl. Cukru i 3 łyżki wody. Gorące zdjąć z pieca, wsypać 1szkl. Mleka w proszku. Utrzeć robotem, wylać na herbatniki, rozsmarować, posypać kokosem. Ps. Oryginalny przepis: na krem wiórki migdałowe albo kokosowe. Jednak czekolada i herbatniki dodają zarówno bardziej eleganckiego wyglądu jak i powodują, że ciasto jest bardziej sycące. Herbatniki dobrze namoczyć, żeby zmiękły, bo inaczej trudno się kroi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malbed Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Przepis trochę chaotyczny a szczegółnie dla kogoś kto będzie w pieczeniu ciast robił pierwsze kroki. Osobiście podoba mi się i przy pierwszej sposobności postarma się go upiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.