ania320 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 3i pół szkl. mąki , 1 i pół szkl. cukru , 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 margaryna, 1 łyżka smalcu, 4 jajka, 3 łyżki śmietany, owoce np. jabłka ciasto ugnieść, większą część ciasta dać na spód blachy na to owoce (jabłka w plastry) posypać cynamonem na to resztę ciasta piec 45minut temp. 180 jest to łatwe ciasto które szybko znika ze stołu smacznego :lol: Cytuj
ania320 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 :lol: MOI DRODZY widzę że czytacie mój przepis ciasto niedzielne szkoda że nie pieczecie :lol: może ktoś skomentuje pozdrawiam Was serdecznie ania320 :lol: Cytuj
adelajda Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Podoba mi się ten przepis ale czy ten smalec jest potrzebny ? Cytuj
ania320 Opublikowano 2 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 :) no taki dostałam przepis od mojej cioteczki i zawsze wychodził ale margaryna to tylko kasia bo te tanie margaryny są do niczego sama się przekonałam pozdrawiam ania320 Cytuj
Sylvi Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Dołącze się do komentarzy. Propo smalcu, nadaje on kruchość ciastom i rzeczywiście można go spotkać w wielu starych sprawdzonych przepisach. Najczęściej występuje w połączeniu ze śmietaną. Bardzo szybki kruchy placek z owocami, muszę wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi