Gość figax Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Składniki 20 dag czarnych oliwek, 60 dag mozzarelli, 75 dag podwędzanej kiełbasy, 50 dag ciasta na pizzę, 1/2 l sosu pomidorowego, 2 łyżeczki oregano. Oliwki wypestkować, mozzarellę odsączyć z solanki, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe plasterki. Ciasto cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Przełożyć na natłuszczoną blachę, kilkakrotnie nakłuć widelcem. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, obłożyć plasterkami kiełbasy, kostkami sera i oliwkami. Posypać oregano. Pizzę odstawić na 10 min. Piekarnik rozgrzać do temp.220*. Piec pizzę 25-30 minut na środkowym poziomie piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.