Gość figax Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Składniki: 50 dag cebuli, 4 ząbki czosnku 120 ml oliwy z oliwek, 50 dag pomidorów z puszki łyżka oregano,łyżka majeranku,5 dag koncentratu pomidorowego 2 pęczki bazylii, łyżka cukru,sól, świeżo zmielony czarny pieprz Cebulę i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Pomidory rozgnieść, dodać razem z sokiem do cebuli, zagotować. Przyprawić oregano, majerankiem, solą, pieprzem, cukrem, wymieszać z drobno posiekaną bazylią. Sos pomidorowy gotować godzinę na małym ogniu, od czasu do czasu zamieszać, ew. doprawić solą i pieprzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.