Skocz do zawartości

Sernik czarno-biały


Rekomendowane odpowiedzi

1. Ciasto Składniki: 1,5 szklanki mąki tortowej, 0,5 szklanki cukru, 2 żółtka, 20 dag masła, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki połączyć, szybko wyrobić. Ciasto podzielić na 2 części i wstawić do zamrażalnika. 2. Masa Składniki: 3 serki homogenizowane, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 jajka, 4 łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki roztopionego masła, 1 zapach cytrynowy, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 polewa czekoladowa, wiórki kokosowe Sposób przyrządzenia: Z podanych składników utrzeć masę, z białek ubić pianę i dodać ją do masy aż będzie zupełnie gładka. Na wysmarowaną tortownicę zetrzeć jedną część ciasta, nałożyć na nią masę serową i zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 1 godziny. Sernik można polać polewą i posypać wiórkami.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

własnie wypróbowałam nowy pomysl na sernik: zamiast oleju, masła, margaryny, czy jakiegokolwiek innego tłuszczu dodaję do masy serowej "SERNIX" dr. oetkera. sernik jest rownie smaczny i nawet bardziej puszysty a przy tym niskokaloryczny. polecam!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.