elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ciasto na herbatnikach 1. Ciasto i masa Składniki: 1 litr mleka, 1 szklanka kaszy manny, 1 szklanka cukru, 1 kostka margaryny, 3 łyżki kakao, 1 zapach rumowy, 5 paczek herbatników. Sposób przyrządzenia: Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje wsypać do niej kakao i wymieszać. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzch ułożyć herbatniki, lekko je uciskając. 2. Polewa Składniki: 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 – 3 łyżki kakao, 2 łyżki gorącej wody. Sposób przyrządzenia: Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia, wsypać do niej cukier puder i kakao. Wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Polać nią całą powierzchnię ciasta. Cytuj
marysiasto Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 moja mama robi to ciasto.Bardzo wszystkim smakuje :evil: Cytuj
mart Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zrobilam,latwe szybkie i bardzo dobre :lol: Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 swego czasu bardzo czesto robilam stefanke, juz niedlugo bedzie okazja, wiec napewno przypomne domownikom o tym ciachu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.