Skocz do zawartości

Stefanka - Ciasto Na Herbatnikach


elka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto na herbatnikach 1. Ciasto i masa Składniki: 1 litr mleka, 1 szklanka kaszy manny, 1 szklanka cukru, 1 kostka margaryny, 3 łyżki kakao, 1 zapach rumowy, 5 paczek herbatników. Sposób przyrządzenia: Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje wsypać do niej kakao i wymieszać. Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzch ułożyć herbatniki, lekko je uciskając. 2. Polewa Składniki: 0,5 kostki margaryny, 0,5 szklanki cukru pudru, 2 – 3 łyżki kakao, 2 łyżki gorącej wody. Sposób przyrządzenia: Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia, wsypać do niej cukier puder i kakao. Wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Polać nią całą powierzchnię ciasta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...
  • 1 rok później...
  • 3 miesiące później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.