elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 1. Ciasto Składniki: 2 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru, 2 jajka, 1 żółtko, 0,5 kostki margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki zagnieść razem i wyłożyć na blachę. 2. Masa budyniowa Składniki: 3 opakowania budyniu o smaku czekoladowym, 1 litr mleka. Sposób przyrządzenia: Ugotować budyń i gorący położyć na surowe ciasto. Odstawić do wystygnięcia. 3. Masa serowa Składniki: 4 serki homogenizowane o smaku waniliowym, 0,5 szklanki cukru, 0,5 kostki margaryny, 3 jajka, 1 białko, 1 opakowanie budyniu o smaku śmietankowym. Sposób przyrządzenia: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać do niej na przemian serki, żółtka i budyń. Ubić pianę z białek i dodać ją do masy serowej. Całość położyć na zimnym budyniu. Piec około 45 – 60 minut. Cytuj
elka_m Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 własnie wypróbowałam nowy pomysl na sernik: zamiast oleju, masła, margaryny, czy jakiegokolwiek innego tłuszczu dodaję do masy serowej "SERNIX" dr. oetkera. sernik jest rownie smaczny i nawet bardziej puszysty a przy tym niskokaloryczny. polecam!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.