Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rafaello Składniki: 2 paczki krakersów, 1 litr mleka, 2 żółtka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 kostki margaryny „Kasia”, 25 dag wiórek kokosowych (2,5 paczki). Sposób przyrządzenia: Pół paczki wiórków kokosowych pozostawić na posypanie wierzchu ciasta. W 1,5 szklanki mleka rozrobić mąkę, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy się zagotuje wlać rozrobioną mąkę, chwilę zagotować, ciągle mieszając. Odstawić i dobrze wystudzić. Następnie rozetrzeć margarynę, stopniowo dodając do niej ostudzony budyń i żółtka. Na koniec wsypać wiórki kokosowe. Na blaszkę ułożyć krakersy, na to masę, krakersy, masę, wierzch posypać wiórkami.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.