elka_m Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Rafaello Składniki: 2 paczki krakersów, 1 litr mleka, 2 żółtka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki mąki pszennej, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1,5 kostki margaryny „Kasia”, 25 dag wiórek kokosowych (2,5 paczki). Sposób przyrządzenia: Pół paczki wiórków kokosowych pozostawić na posypanie wierzchu ciasta. W 1,5 szklanki mleka rozrobić mąkę, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy się zagotuje wlać rozrobioną mąkę, chwilę zagotować, ciągle mieszając. Odstawić i dobrze wystudzić. Następnie rozetrzeć margarynę, stopniowo dodając do niej ostudzony budyń i żółtka. Na koniec wsypać wiórki kokosowe. Na blaszkę ułożyć krakersy, na to masę, krakersy, masę, wierzch posypać wiórkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.