Skocz do zawartości

Tort królewski


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki na biszkopt: • 4 białka • 4 żółtka • 260 g cukru • 130 g mąki • 130 g mąki ziemniaczanej • 6 łyżek wody • 1/2 op.proszku do pieczenia • rum • natłuszczona i oprószona mąka tortownica Składniki na krem: • 300 g cukru • 5 jaj • 500 g masła • ananas z puszki, drobno krojony • sól Przygotowanie: Żółtka utrzeć z 200 g cukru. Dodawać po łyżce wody. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać 60 g cukru. Pianę dodać do żółtek, połączyć z mąką i mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia. Wszytsko wymieszać. Ciasto wlać do tortownicy. Piec pół godziny w temp.180-200oC. Po upieczeniu przekroić biszkopt na pół i skropić rumem. Utrzeć masło. Jaja ubić z cukrem i wymieszać z masłem. Cześć masy wymieszaj z ananasami. Posmaruj kremem biszkopt. Wierzch udekoruj owocami i kawałkami galaretki.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.