Skocz do zawartości

New York Chesse Cake


renee

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 100 g mąki 100 g zmielonych herbatników maślanych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 jajko 100 g masła Masa serowa: 400 g serka homogenizoawanego 10% 300 g kwaśnej śmietany 125 g cukru 50 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1/8 l mleka dodatkowo 3 białka ubite na sztywno Wykonanie: Składniki na ciasto wyrobic na ciasto grubości około 0,5 cm. Cześć ciasta wyłożyć na dno tortownicy. Reszta ma zostać na brzeg. Ciasto na dnie tortownicy wstawić do piekarnika na 10 min.Piec w temp. 180. Składniki na masę zmiksować. Dodać pianę z białek i wymieszać. Pozostałym ciastem wyłorzyć brzeg tortownicy i wlać masę serową.Piec w piekarniku nagrzanym do 160st. przez 40 min.albo w 180 przez 30min. Ciasto jest wyśmienite polecam wszystkim.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.