Skocz do zawartości

Muflinki z jagodami


Mooonikaa

Rekomendowane odpowiedzi

Na 10 porcji składniki: ~300 g mąki ~3/4 szkl. cukru ~100 g. jagód (mrożonych) ~2 łyżeczki proszku do pieczenia ~1,5 szklanki mleka (poł na pół ze zsiadłym) ~1/4 szkl. oleju ~2 jajka ~szczypta soli ~tłuszcz do formy ~cukier puder do posypania wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, po czym przesiac do miski. Dodać cukier i lekko rozmrożone owoce. Wlać mleko roztrzepane z jajami. Wszystkie składnieki wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy z wgłębieniami lub do złożonych podwójnie pergaminowych foremek. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Oprószyć delikatnie cukrem pudrem. Podawać na zimno lub ciepło.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.