Mooonikaa Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Na 10 porcji składniki: ~300 g mąki ~3/4 szkl. cukru ~100 g. jagód (mrożonych) ~2 łyżeczki proszku do pieczenia ~1,5 szklanki mleka (poł na pół ze zsiadłym) ~1/4 szkl. oleju ~2 jajka ~szczypta soli ~tłuszcz do formy ~cukier puder do posypania wykonanie: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, po czym przesiac do miski. Dodać cukier i lekko rozmrożone owoce. Wlać mleko roztrzepane z jajami. Wszystkie składnieki wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy z wgłębieniami lub do złożonych podwójnie pergaminowych foremek. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Oprószyć delikatnie cukrem pudrem. Podawać na zimno lub ciepło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.