Skocz do zawartości

Cukinia smażona pasteryzowana


M@lgosia

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI:

1kg cukinii

5 łyżek oleju

3-4 dag czosnku (główka)

łyżeczka kwasku cytrynowego

sól

PPRZYGOTOWANIE:

Cukinię obrać i pokroić w dość drobną kostkę. Włożyć cukinię na rozgrzany olej i usmażyć mieszając. Do podduszonej cukinii dodać czosnek roztarty z solą i kwasek cytrynowy rozpuszczony w łyżce przegotowanej wody. Wymieszać wszystko i nakładać cukinię do słoików, ugniatając masę tak aby nie pozostały wolne przestrzenie wewnątrz słoików w przetworze. Pasteryzować 25 minut.

Jest to mało znany dodatek do pieczywa i zimnych mięs czy jaj na twardo http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon_exclaim.gif Według mnie pycha :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.